Jednou z důležitých podmínek správné pooperační výživy je dodržování stravovacího režimu. Nejlepší je jíst malá jídla vícekrát denně. Tělo během rehabilitačního období spotřebuje více vody, proto je důležité zajistit dostatek tekutin. Nejdůležitější je vyvážená výživa, včetně potravin bohatých na bílkoviny, vápník, vlákninu, sacharidy, zinek, železo, hořčík, omega-3 mastné kyseliny, fosfor, vitamíny D, C a B. Samostatná pozornost by měla být věnována různým obilovinám, protože jakákoli cereálie obsahuje mnoho užitečných prvků, které rozhodně nebudou nadbytečné.

Články k tématu
Nutriční terapeuti pro nemocné
21. 11. 2019
Nutriční terapeut by měl být dostupný každému nemocnému

Není žádnou novinkou, že hospitalizovaní pacienti mají sníženou chuť k jídlu a nemocniční strava jim...

Celý článek
Poradna

Zeptejte se, poradíme

Nebojte se mluvit o zdravotních problémech a věcech, které s tím souvisejí. Zeptejte se nás na to, co vás trápí, a my vám poradíme.

Poradna