Jednou z důležitých podmínek správné pooperační výživy je dodržování stravovacího režimu. Nejlepší je jíst malá jídla vícekrát denně. Tělo během rehabilitačního období spotřebuje více vody, proto je důležité zajistit dostatek tekutin. Nejdůležitější je vyvážená výživa, včetně potravin bohatých na bílkoviny, vápník, vlákninu, sacharidy, zinek, železo, hořčík, omega-3 mastné kyseliny, fosfor, vitamíny D, C a B. Samostatná pozornost by měla být věnována různým obilovinám, protože jakákoli cereálie obsahuje mnoho užitečných prvků, které rozhodně nebudou nadbytečné.

Články k tématu
Nutriční terapeuti pro nemocné
Nutriční terapeut by měl být dostupný každému nemocnému

Není žádnou novinkou, že hospitalizovaní pacienti mají sníženou chuť k jídlu a nemocniční strava jim...

Celý článek
Pacientské dotazy
Pacientské dotazy

Pacientské dotazy

Prohlédněte si soubor pacientských dotazů a odpovědí odborníků na různá témata napříč zdravotnickými specializacemi – péče o stomie, nefrologie, hojení ran, urologie a cévkování a výživa.

Pacientské dotazy