Bylinková sekaná
Ingredience (4 porce):
- 800 g mletého masa (mix libového vepřového a hovězího)
- 1 vejce
- 40 g česneku
- 100 g cibule
- 2 lžíce nasekaných listů čerstvého oregana
- 2 lžíce nasekaných listů čerstvé majoránky
- 1 lžíce nasekaných listů čerstvého tymiánu
- 1 lžička nasekaných listů čerstvé šalvěje
- 1 lžička nasekaných listů čerstvé saturejky
- slunečnicový olej na vymazání pekáče
- sůl
- pepř
Postup:
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, prolisovaný česnek, cibuli nakrájenou najemno a bylinky. Směs osolíme, opepříme a rukama hněteme 5–10 minut, aby se vše dobře propojilo a sekaná nám v průběhu pečení nepopraskala. Z masové směsi vytvarujeme šišku a vložíme ji do pekáče na pečicí papír vymazaný slunečnicovým olejem.
Sekanou pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 15 minut, pak teplotu snížíme na 160 °C a pečeme zhruba hodinu. V průběhu pečení sekanou poléváme studenou vodou, nakonec troubu přepneme na gril na 250 °C a pár minut dopečeme dozlatova.
Nutriční hodnoty na jednu porci:
Energie: 392 (kcal)
Bílkoviny: 41 g
Sacharidy: 6 g
Tuky: 23 g
Vláknina: 1 g
Fosfor: 445 mg
Draslík: 856 mg
Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen

Každoročně druhý čtvrtek v březnu se koná Světový den ledvin, den, který je věnován prevenci...
Celý článek
Ledvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...
Celý článek
Na poliklinice v Otrokovicích se otevírá první ambulantní Centrum domácí dialýzy v Česku . „ Přesun...
Celý článek