Grilované hrušky s řeckým jogurtem a medem
Ingredience (4 porce):
- 2 velké hrušky
- 8 g vanilkového cukru
- 30 g přepuštěného másla
- 400 g řeckého jogurtu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce medu
Postup:
Hrušky nakrájíme podélně na plátky o tloušťce 5 mm a pokapeme je citronovou šťávou. Jednotlivé plátky potřeme z obou stran přepuštěným máslem a posypeme vanilkovým cukrem. Připravíme si talířky a rozdělíme na ně řecký jogurt Hrušky grilujeme z každé strany 2 minuty, aby se prohřály, ale zůstaly pevné. Hotové je pak nazdobíme na talířky s řeckým jogurtem a vše pokapeme medem. Dezert můžeme nakonec ozdobit ještě lístky máty či meduňky.
Nutriční hodnoty:
Energie: 1 080 (kcal)
Bílkoviny: 17 g
Tuky: 65 g
Sacharidy: 90 g
Draslík: 568 mg
Vápník: 577 mg
Fosfor: 64 mg
Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen

Každoročně druhý čtvrtek v březnu se koná Světový den ledvin, den, který je věnován prevenci...
Celý článek
Ledvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...
Celý článek
Na poliklinice v Otrokovicích se otevírá první ambulantní Centrum domácí dialýzy v Česku . „ Přesun...
Celý článek