Lehký salát s ředkvičkami
Ingredience (4 porce):
- 120 g mix listových salátů
- 8 ředkviček
- 1 jarní cibulka
- 2 vařená vejce
- 2 lžíce citronové šťávy
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce anglické hořčice
- 2 lžíce medu
- řeřicha na ozdobu
- pepř a sůl
V malé misce smícháme citronovou šťávu, med, hořčici, olivový olej, lehce osolíme a opepříme. Dresink vymícháme do hladké emulze. V salátové misce promícháme mix listových salátů s dresinkem a rozdělíme vše na čtyři mističky. Ozdobíme ředkvičkami nakrájenými na tenké plátky, jarní cibulkou nakrájenou na kolečka, vejcem a řeřichou. Nakonec vše zlehka opepříme, osolíme a pokapeme olivovým olejem.
Nutriční hodnoty:
Energie: 465 (kcal)
Bílkoviny: 14 g
Sacharidy: 20 g
Tuky: 38 g
Vláknina: 3,6 g
Fosfor: 0,2 g
Draslík: 0,5 g
Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen
Každoročně druhý čtvrtek v březnu se koná Světový den ledvin, den, který je věnován prevenci...
Celý článekLedvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...
Celý článekNa poliklinice v Otrokovicích se otevírá první ambulantní Centrum domácí dialýzy v Česku . „ Přesun...
Celý článek