Lehký salát s ředkvičkami
Ingredience (4 porce):
- 120 g mix listových salátů
- 8 ředkviček
- 1 jarní cibulka
- 2 vařená vejce
- 2 lžíce citronové šťávy
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce anglické hořčice
- 2 lžíce medu
- řeřicha na ozdobu
- pepř a sůl
V malé misce smícháme citronovou šťávu, med, hořčici, olivový olej, lehce osolíme a opepříme. Dresink vymícháme do hladké emulze. V salátové misce promícháme mix listových salátů s dresinkem a rozdělíme vše na čtyři mističky. Ozdobíme ředkvičkami nakrájenými na tenké plátky, jarní cibulkou nakrájenou na kolečka, vejcem a řeřichou. Nakonec vše zlehka opepříme, osolíme a pokapeme olivovým olejem.
Nutriční hodnoty:
Energie: 465 (kcal)
Bílkoviny: 14 g
Sacharidy: 20 g
Tuky: 38 g
Vláknina: 3,6 g
Fosfor: 0,2 g
Draslík: 0,5 g
Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen
Zeptejte se, poradíme
Nebojte se mluvit o zdravotních problémech a věcech, které s tím souvisejí. Zeptejte se nás na to, co vás trápí, a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.
Poradna![Centrum domácí dialýzy ambulance](/sites/default/files/styles/article_thumbnail_423x293/public/2024-05/centrum_domaci_dialyzy_ambulance.jpg?h=e5381527&itok=4U8soEM2)
Na poliklinice v Otrokovicích se otevírá první ambulantní Centrum domácí dialýzy v Česku . „ Přesun...
Celý článek![Světový den ledvin](/sites/default/files/styles/article_thumbnail_423x293/public/2024-02/wkd%20logo_600x480.jpg?h=f4c8662d&itok=Rwi6uM8U)
Ledvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...
Celý článek![Podcast Medicína s primářkou dialyzačního střediska v Uherském Brodu](/sites/default/files/styles/article_thumbnail_423x293/public/2022-12/Spotify%20%28IG%29_1080x1080_Kratochvilova.jpg?h=396b3b48&itok=q0Oj7dbh)
Českým pacientům na dialýze se otevřela nová, zcela unikátní možnost dialyzovat se doma sami. Na...
Celý článek