Levandulovo - malinové Semifreddo
Levandulovo - malinové Semifreddo
Ingredience:
- 400 g malin
- 400 g smetany ke šlehání 31%
- 60 g cukru
- 3 vejce
- 1 lžíce sušených kvítků levandule
- máta na ozdobu
- špetka soli
Promícháme a nakonec jemně vmícháme i sníh z bílků. Pečící papír zmuchláme do kuličky a propláchneme ve vodě. Papír změkne a jednoduše s ním vyložíme formu na terinu. Nalijeme do formy polovinu smetanového krému, pak vrstvu rozmixovaných malin, a navrch opatrně opět smetanovou vrstvu.
Ozdobíme, posypeme kvítky levandule a dáme na šest hodin do mrazáku. Semifreddo nakrájíme na plátky, dáme na talíř, ozdobíme čerstvými malinami a lístky máty.
Nutriční hodnoty
Energie: 458,20 (kcal)
Bílkoviny: 11,68 g
Tuky: 37,08 g
Sacharidy: 30,07 g
Draslík: 339,68 mg
Vápník: 91,24 mg
Fosfor: 187 mg
Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen

Každoročně druhý čtvrtek v březnu se koná Světový den ledvin, den, který je věnován prevenci...
Celý článek
Ledvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...
Celý článek
Na poliklinice v Otrokovicích se otevírá první ambulantní Centrum domácí dialýzy v Česku . „ Přesun...
Celý článek