6. 6. 2021
Vytisknout Poslat na e-mail

Ingredience (4 porce):

  • 60 g malin
  • 60 g borůvek
  • 400 g bílého smetanového jogurtu
  • 2 lžíce (60 g) medu

Postup:

Pár kousků ovoce si uložíme stranou na ozdobu. Do stolního mixéru dáme vychlazený smetanový jogurt, omyté a osušené ovoce a nakonec přidáme med.

Vše umixujeme do hladka, rozdělíme do čtyř sklenic, ozdobíme a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty na jednu porci:

Energie: 169 (kcal)
Bílkoviny: 4 g
Sacharidy: 20 g
Tuky: 10 g
Vláknina: 1 g
Fosfor: 104 mg
Draslík: 197 mg

Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen

Poradna

Poradna

Zeptejte se, poradíme

Nebojte se mluvit o zdravotních problémech a věcech, které s tím souvisejí. Zeptejte se nás na to, co vás trápí, a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.

Poradna
Mohlo by se vám líbit
Světový den ledvin
Ledvinová kalkulačka vám orientačně spočítá riziko onemocnění ledvin

Ledvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...

Celý článek
Podcast Medicína s primářkou dialyzačního střediska v Uherském Brodu
Dialýza doma umožňuje nový život | podcast Medicína

Českým pacientům na dialýze se otevřela nová, zcela unikátní možnost dialyzovat se doma sami. Na...

Celý článek
Pacient na domácí hemodialýze
Roste počet domácích hemodialýz. V Česku si ji provádí už 80 pacientů

V Česku v posledních letech roste počet pacientů na domácí hemodialýze. Zatímco jich před pěti lety...

Celý článek