Palačinkový dort
Postup
Podle návodu na obalu uvaříme vanilkový puding. Než zcela vychladne, vmícháme do něj tvaroh, javorový sirup, hroznový cukr, vajíčka a citronovou kůru. Do dortové formy s nastavitelnou velikostí položíme palačinku, zalijeme ji tvarohovo-pudingovou hmotou, posypeme ovocem a následně palačinku přikryjeme další palačinkou. Takto palačinky a hmotu vrstvíme stále na sebe. Jako poslední vrstva zůstane krém, který posypeme ovocem. Dortovou formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 ° zhruba 60 minut. Když je povrh dortu tmavě žlutý a lehce popraskaný, máme hotovo. Při chladnutí se dort lehce zmenší. Chuťově připomíná francouzský far. energie: 2 469,42 kcal bílkoviny: 100,82 g tuky: 33,26 g sacharidy: 423,07 g draslík: 310,14 mg vápník: 305,35 mg fosfor: 553,26 mg

Každoročně druhý čtvrtek v březnu se koná Světový den ledvin, den, který je věnován prevenci...
Celý článek
Ledvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...
Celý článek
Na poliklinice v Otrokovicích se otevírá první ambulantní Centrum domácí dialýzy v Česku . „ Přesun...
Celý článek