16. 4. 2021
Vytisknout Poslat na e-mail

Ingredience (4 porce):

  • 6 vajec
  • 1 lžíce jogurtu
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • ½ lžíce majonézy
  • 2 lžičky anglické hořčice
  • 1 jarní cibulka
  • 10 g nasekané pažitky
  • řeřicha na ozdobu
  • pepř a sůl

Postup:

Vejce uvaříme natvrdo a vložíme do studené vody, aby se nám později dobře loupala. Vychlazená vejce oloupeme a překrojíme na půl. Lžičkou vydlabeme žloutky i trochu bílku a vytvoříme z vaječných půlek „lodičky“, které později naplníme krémem.

Vydlabané žloutky a bílky dáme do mixéru, přidáme jarní cibulku a pažitku nasekanou nadrobno, jogurt, zakysanou smetanu, majonézu a hořčici. Vše zlehka osolíme, opepříme a mixujeme dohladka. Hotový krém dáme chladit na hodinu do lednice. Krém naplníme do vaječných lodiček, ozdobíme řeřichou a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty:

Energie: 609 (kcal)
Bílkoviny: 36,6 g
Sacharidy: 8,6 g
Tuky: 46,5 g
Vláknina: 1,3 g
Fosfor: 0,5 g
Draslík: 0,5 g

Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen

Poradna

Poradna

Zeptejte se, poradíme

Nebojte se mluvit o zdravotních problémech a věcech, které s tím souvisejí. Zeptejte se nás na to, co vás trápí, a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.

Poradna
Mohlo by se vám líbit
Světový den ledvin
Ledvinová kalkulačka vám orientačně spočítá riziko onemocnění ledvin

Ledvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...

Celý článek
Podcast Medicína s primářkou dialyzačního střediska v Uherském Brodu
Dialýza doma umožňuje nový život | podcast Medicína

Českým pacientům na dialýze se otevřela nová, zcela unikátní možnost dialyzovat se doma sami. Na...

Celý článek
Pacient na domácí hemodialýze
Roste počet domácích hemodialýz. V Česku si ji provádí už 80 pacientů

V Česku v posledních letech roste počet pacientů na domácí hemodialýze. Zatímco jich před pěti lety...

Celý článek