Plněná vejce
Ingredience (4 porce):
- 6 vajec
- 1 lžíce jogurtu
- 1 lžíce zakysané smetany
- ½ lžíce majonézy
- 2 lžičky anglické hořčice
- 1 jarní cibulka
- 10 g nasekané pažitky
- řeřicha na ozdobu
- pepř a sůl
Postup:
Vejce uvaříme natvrdo a vložíme do studené vody, aby se nám později dobře loupala. Vychlazená vejce oloupeme a překrojíme na půl. Lžičkou vydlabeme žloutky i trochu bílku a vytvoříme z vaječných půlek „lodičky“, které později naplníme krémem.
Vydlabané žloutky a bílky dáme do mixéru, přidáme jarní cibulku a pažitku nasekanou nadrobno, jogurt, zakysanou smetanu, majonézu a hořčici. Vše zlehka osolíme, opepříme a mixujeme dohladka. Hotový krém dáme chladit na hodinu do lednice. Krém naplníme do vaječných lodiček, ozdobíme řeřichou a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty:
Energie: 609 (kcal)
Bílkoviny: 36,6 g
Sacharidy: 8,6 g
Tuky: 46,5 g
Vláknina: 1,3 g
Fosfor: 0,5 g
Draslík: 0,5 g
Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen

Každoročně druhý čtvrtek v březnu se koná Světový den ledvin, den, který je věnován prevenci...
Celý článek
Ledvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...
Celý článek
Na poliklinice v Otrokovicích se otevírá první ambulantní Centrum domácí dialýzy v Česku . „ Přesun...
Celý článek