Rödbetsallad (salát z červené řepy s jablkem)
Ingredience (4 porce):
- 500 g červené řepy
- 100 g zeleného jablka
- 50 g červené cibule
- 150 g bílého smetanového jogurtu
- 50 g majonézy
- sůl a pepř
Vychladlou, osušenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme si cibuli i jablko a nakrájíme je najemno. Vše dáme do mísy, přidáme jogurt s majonézou, zlehka opepříme a osolíme. Salát důkladně promícháme a necháme ho v lednici odpočinout minimálně šest hodin, lepší je však ho nechat uležet přes noc do dalšího dne, aby se všechny chutě krásně propojily. Vychlazený salát podáváme k masu, můžeme jej ozdobit nasekanou petrželkou.
Nutriční hodnoty:
Energie: 1 076 (kcal)
Bílkoviny: 70 g
Tuky: 80 g
Sacharidy: 17 g
Vláknina: 2 g
Draslík: 0,8 g
Fosfor: 0,3 g
Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen

Každoročně druhý čtvrtek v březnu se koná Světový den ledvin, den, který je věnován prevenci...
Celý článek
Ledvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...
Celý článek
Na poliklinice v Otrokovicích se otevírá první ambulantní Centrum domácí dialýzy v Česku . „ Přesun...
Celý článek