Vytisknout Poslat na e-mail

Ingredience (4 porce):

  • 500 g červené řepy
  • 100 g zeleného jablka
  • 50 g červené cibule
  • 150 g bílého smetanového jogurtu
  • 50 g majonézy
  • sůl a pepř

Postup:

Řepu omyjeme, vložíme do hrnce se studenou vodou a přivedeme vodu k varu. Vaříme hodinu až dvě, dokud řepa nezměkne. Vodu slijeme a řepu propláchneme studenou vodou. Půjde pak lépe oloupat.

 

Vychladlou, osušenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme si cibuli i jablko a nakrájíme je najemno. Vše dáme do mísy, přidáme jogurt s majonézou, zlehka opepříme a osolíme. Salát důkladně promícháme a necháme ho v lednici odpočinout minimálně šest hodin, lepší je však ho nechat uležet přes noc do dalšího dne, aby se všechny chutě krásně propojily. Vychlazený salát podáváme k masu, můžeme jej ozdobit nasekanou petrželkou.

Nutriční hodnoty:

Energie: 1 076 (kcal)
Bílkoviny: 70 g
Tuky: 80 g
Sacharidy: 17 g
Vláknina: 2 g
Draslík:  0,8 g
Fosfor: 0,3 g

Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen

Poradna
Zeptejte se, poradíme

Zeptejte se, poradíme

Nebojte se mluvit o zdravotních problémech a věcech, které s tím souvisejí. Zeptejte se nás na to, co vás trápí, a my vám poradíme.

Pacientské dotazy
Mohlo by se vám líbit
Antonín Panenka podporuje Svetový den ledvin
Antonín Panenka podporuje Světový den ledvin

Každoročně druhý čtvrtek v březnu se koná Světový den ledvin, den, který je věnován prevenci...

Celý článek
Světový den ledvin
Ledvinová kalkulačka vám orientačně spočítá riziko onemocnění ledvin

Ledvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...

Celý článek
Centrum domácí dialýzy ambulance
První Centrum domácí dialýzy v Česku otevírá své dveře v Otrokovicích

Na poliklinice v Otrokovicích se otevírá první ambulantní Centrum domácí dialýzy v Česku . „ Přesun...

Celý článek