06. 04. 2018
Vytisknout Poslat na e-mail

Salát s cuketou a tuňákem

Ingredience

  • 300 g salátu polníčku
  • 100 g rukoly
  • 100 g čerstvého tuňáka
  • 20 cherry rajčat
  • 1 zralé avokádo
  • 1 mladá cuketa
  • olivový olej
  • limetková šťáva s medem na zálivku
  • trocha sezamového oleje na opečení cukety  

Postup

Cuketu nakrájíme na půlcentimetrová kolečka a opečeme na pánvi. Ve velké míse promícháme salát polníček s rukolou a zakápneme připraveným dresinkem. Přidáme nakrájená rajčata, nakrájené avokádo a kousky opečeného tuňáka.  

Příprava dresinku 

Smícháme lžičku medu, dvě lžíce olivového oleje a čajovou lžičku limetkové šťávy.  

Nutriční hodnoty

Energie: 568,74 kcal
Bílkoviny: 35,6 g
Tuky: 38,36 g
Sacharidy: 16,61 g
Draslík: 3 311,6 mg
Vápník: 136,3 mg
Fosfor: 406,03 mg

Poradna

Zeptejte se, poradíme

Nebojte se mluvit o zdravotních problémech a věcech, které s tím souvisejí. Zeptejte se nás na to, co vás trápí, a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.

Poradna

Mohlo by se vám líbit
prof. Haškovcová
O dialyzačním přístroji se ještě v 60. letech mluvilo jako o smrticím nástroji

Profesorka Helena Haškovcová, která byla nedávno oceněna Cenou Aesculap Akademie, je mimořádně...

Celý článek
Smetanový koláč s borůvkamii
Smetanový koláč s borůvkami

Těsto vyválíme kolmo na listování na kruh o průměru 32 centimetrů a o tloušťce cca 3 milimetry. Těstem vyložíme formu, přitlačíme ho k okrajům...

Celý článek
M. Fialová
Dcera jako strážný anděl

Martině Fialové je 27 let, žije s přítelem a pracuje jako zdravotní sestřička na chirurgii v...

Celý článek