Salát s cuketou a tuňákem
Ingredience
- 300 g salátu polníčku
- 100 g rukoly
- 100 g čerstvého tuňáka
- 20 cherry rajčat
- 1 zralé avokádo
- 1 mladá cuketa
- olivový olej
- limetková šťáva s medem na zálivku
- trocha sezamového oleje na opečení cukety
Postup
Cuketu nakrájíme na půlcentimetrová kolečka a opečeme na pánvi. Ve velké míse promícháme salát polníček s rukolou a zakápneme připraveným dresinkem. Přidáme nakrájená rajčata, nakrájené avokádo a kousky opečeného tuňáka.
Příprava dresinku
Smícháme lžičku medu, dvě lžíce olivového oleje a čajovou lžičku limetkové šťávy.
Nutriční hodnoty
Energie: 568,74 kcal
Bílkoviny: 35,6 g
Tuky: 38,36 g
Sacharidy: 16,61 g
Draslík: 3 311,6 mg
Vápník: 136,3 mg
Fosfor: 406,03 mg

Každoročně druhý čtvrtek v březnu se koná Světový den ledvin, den, který je věnován prevenci...
Celý článek
Ledvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...
Celý článek
Na poliklinice v Otrokovicích se otevírá první ambulantní Centrum domácí dialýzy v Česku . „ Přesun...
Celý článek