Salát z kuskusu s pečenou zeleninou
Ingredience (4 porce):
- 120 g kuskusu
- 20 g másla
- 50 g červené cibule
- 100 g červené papriky
- 100 g mladé cukety
- 1/2 lžíce nasekané pažitky
- 1/2 lžíce nasekané petrželky
- 2-3 lžíce citronové šťávy
- pepř a sůl
Postup:
Kuskus dáme do hrnce a zalijeme 250 ml vody, osolíme, přivedeme k varu a vypneme. Přidáme nakrájené máslo, promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme 10 minut dojít. Zeleninu očistíme a omyjeme, papriku a cuketu nakrájíme na menší hranolky, cibuli na měsíčky. Vše dáme do pekáčku, zakápneme olivovým olejem, promícháme a rozprostřeme.
Pečeme v rozpálené troubě na 250 °C 15 20 minut. Upečenou zeleninu dáme do mísy s uvařeným kuskusem, ochutíme citronovou šťávou, olivovým olejem, zlehka opepříme, osolíme a nakonec posypeme najemno nasekanými bylinkami. Salát promícháme. Můžeme ho podávat za tepla i za studena, jen tak samotný nebo jako přílohu k pečenému masu.
Nutriční hodnoty:
Energie: 605 (kcal)
Bílkoviny: 21 g
Tuky: 30 g
Sacharidy: 52 g
Draslík: 275 mg
Vápník: 286 mg
Fosfor: 438 mg
Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen

Každoročně druhý čtvrtek v březnu se koná Světový den ledvin, den, který je věnován prevenci...
Celý článek
Ledvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...
Celý článek
Na poliklinice v Otrokovicích se otevírá první ambulantní Centrum domácí dialýzy v Česku . „ Přesun...
Celý článek