Šťouchané brambory
Postup:
Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky a uvaříme do měkka. Po uvaření slijeme z brambor vodu. Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou šalotku a bílé konce jarní cibulky. Restujeme 3–5 minut, dokud cibulka nezměkne a nechytne lehce zlatavou barvu. Pak přidáme na pánev brambory, které rozšťoucháme vidličkou nebo šťouchadlem. Osolíme a přidáme pokrájené zelené části cibulky, pár minut prohřejeme. Nakonec do brambor nasypeme nasekané bylinky, promícháme a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty na jednu porci:
Energie: 228 (kcal)
Bílkoviny: 4 g
Sacharidy: 32 g
Tuky: 9 g
Vláknina: 3 g
Fosfor: 105 mg
Draslík: 537 mg
Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen
Zeptejte se, poradíme
Nebojte se mluvit o zdravotních problémech a věcech, které s tím souvisejí. Zeptejte se nás na to, co vás trápí, a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.
Poradna
Pokud v televizi rádi sledujete pořady o bydlení, pak jste mohli zaznamenat příběh slečny Nelly...
Celý článek
Pravděpodobně pro vás nebude novinkou, že dialyzační střediska B. Braun Avitum CZ/SK pro své...
Celý článek
O ledvinové prevenci, ale také o transplantacích a značných dopadech pandemie koronaviru na ledviny...
Celý článek