Šťouchané brambory
Postup:
Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky a uvaříme do měkka. Po uvaření slijeme z brambor vodu. Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou šalotku a bílé konce jarní cibulky. Restujeme 3–5 minut, dokud cibulka nezměkne a nechytne lehce zlatavou barvu. Pak přidáme na pánev brambory, které rozšťoucháme vidličkou nebo šťouchadlem. Osolíme a přidáme pokrájené zelené části cibulky, pár minut prohřejeme. Nakonec do brambor nasypeme nasekané bylinky, promícháme a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty na jednu porci:
Energie: 228 (kcal)
Bílkoviny: 4 g
Sacharidy: 32 g
Tuky: 9 g
Vláknina: 3 g
Fosfor: 105 mg
Draslík: 537 mg
Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen

Každoročně druhý čtvrtek v březnu se koná Světový den ledvin, den, který je věnován prevenci...
Celý článek
Ledvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...
Celý článek
Na poliklinice v Otrokovicích se otevírá první ambulantní Centrum domácí dialýzy v Česku . „ Přesun...
Celý článek