08. 09. 2021
Vytisknout Poslat na e-mail

Šťouchané brambory

Ingredience (4 porce):

  • 600 g oloupaných brambor
  • 1 větší šalotka
  • 4 jarní cibulky
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce nasekaného libečku
  • 40 g másla

 

Postup:

šťouchané brambory zmenš.Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky a uvaříme do měkka. Po uvaření slijeme z brambor vodu.

Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou šalotku a bílé konce jarní cibulky. Restujeme 3–5 minut, dokud cibulka nezměkne a nechytne lehce zlatavou barvu. Pak přidáme na pánev brambory, které rozšťoucháme vidličkou nebo šťouchadlem. Osolíme a přidáme pokrájené zelené části cibulky, pár minut prohřejeme. Nakonec do brambor nasypeme nasekané bylinky, promícháme a můžeme podávat.

 

Nutriční hodnoty na jednu porci:

Energie: 228 (kcal)
Bílkoviny: 4 g
Sacharidy: 32 g
Tuky: 9 g
Vláknina: 3 g
Fosfor: 105 mg
Draslík: 537 mg

Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen

Poradna

Zeptejte se, poradíme

Nebojte se mluvit o zdravotních problémech a věcech, které s tím souvisejí. Zeptejte se nás na to, co vás trápí, a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.

Poradna

Mohlo by se vám líbit
prof. Haškovcová
O dialyzačním přístroji se ještě v 60. letech mluvilo jako o smrticím nástroji

Profesorka Helena Haškovcová, která byla nedávno oceněna Cenou Aesculap Akademie, je mimořádně...

Celý článek
Smetanový koláč s borůvkamii
Smetanový koláč s borůvkami

Těsto vyválíme kolmo na listování na kruh o průměru 32 centimetrů a o tloušťce cca 3 milimetry. Těstem vyložíme formu, přitlačíme ho k okrajům...

Celý článek
M. Fialová
Dcera jako strážný anděl

Martině Fialové je 27 let, žije s přítelem a pracuje jako zdravotní sestřička na chirurgii v...

Celý článek