Podvýživa (malnutrice) vzniká při nedostatečném příjmu potřebných kalorií obsažených ve stravě. Podvýživu rovněž způsobuje nevyvážený příjem živin, způsobený nevhodným složením potravy nebo zdravotní komplikace, které brání v jejich přirozeném příjmu. Mezi zdravotní komplikace způsobující podvýživu patří anorexie, mentální bulimie a různé poruchy vstřebávání živin trávícím traktem.
Články k tématu
![doktor a pacientka v ordinaci konzultace](/sites/default/files/styles/aktualne/public/2021-09/nutrition_oncology_patient_consulting_-_zmens_0.jpg?h=b109ac4f&itok=E6btd3An)
Všichni dnes můžeme dosáhnout na špičkovou zdravotní péči ve špičkově vybavených nemocnicích. Máme...
Celý článek![nutricomp drink](/sites/default/files/styles/aktualne/public/migrated/2019/06/nutricomp_drink.jpg?h=41e144da&itok=G_T4i1lD)
Nechutenství a neschopnost přijímat potravu mohou provázet řadu onemocnění. Nejčastěji se s nimi...
Celý článek![Nutriční terapeuti pro nemocné](/sites/default/files/styles/aktualne/public/migrated/2019/11/shutterstock_388702705.jpg?h=e4454f6b&itok=OH7ZjGF7)
Není žádnou novinkou, že hospitalizovaní pacienti mají sníženou chuť k jídlu a nemocniční strava jim...
Celý článek